Korvbröd och hamburgerbröd

av 23 mar, 2021

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt korvbröd till sin korv.

Det är extra gott att grilla på brödet lite i den indirekta värmen på grillen innan man ska äta.

Brödet går bra att frysa in, bara ta fram det en stund innan det ska ätas, det tinar ganska snabbt och grillen kan som sagt också användas för att tina det lite till.

Bara att baka lite korvbröd och ge sig ut i naturen!

Detta bröd går också bra att göra hamburgebröd av om man vill det.

paleo-korv-brod

Portioner/antal/mängd:

6-8 bröd

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl tapiokamjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 3 dl vatten (fingervarmt)
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk bikarbonat
  • Lite olivolja

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonat.

Blanda lönnsirapen i vattnet.
Mät upp äppelcidervinäger och häll i bikarbonatet. Det ska fräsa en liten stund och sen blandas ut i resten av vätskan.

Häll sen i de torra ingredienserna och blanda noggrant.

Låt degen vila i ca 10 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. 200 grader varmluftsugn.

Forma till 6-8 korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Om du vill kan du pensla ett tunt lager olivolja på toppen. Inte för mycket, då blir de väldigt feta.

Sätt in bröden i ugnen i 30-40 minuter, håll lite koll på färgen och pröva med en sticka så de inte är kladdiga inuti.

För över bröden på ett galler och låt svalna helt innan du börjar använda dem.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.