Lakritschoklad

av 30 okt, 2018

Salt och sött, en riktigt bra kombination.

En god choklad med lakritssmak som passar fint till adventsfikat eller kanske till Kalle Anka på julafton.

Självklart går den att äta året runt.

Portioner/antal/mängd:

ca 40 st

Tillagningstid:

15 minuter + tid för att stelna

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 100 g 90% choklad
  • 50 gram kokosfett
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 äggula
  • 3 tsk lakritspulver
  • 0.5-1 tsk salt (beroende på hur salt du vill ha chokladen)

Gör så här:

Lägg choklad och hälften av kokosmjölken i en kastrull och smält chokladen sakta på låg värme.

När den har smält, tillsätt resten av ingredienserna och rör noggrant.

Häll upp i knäckformar eller liknande, alternativt i en bakplåtsklädd brödform.

Låt svalna innan du ställer in det i kylen för att stelna helt.

Om du hällde smeten i en brödform, ta ut det och skär till mindre bitar.

Servera gärna direkt ur kylen.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.