Lakritschoklad
Lakritschoklad
Salt och sött, en riktigt bra kombination.
En god choklad med lakritssmak som passar fint till adventsfikat eller kanske till Kalle Anka på julafton.
Självklart går den att äta året runt.

Portioner/antal/mängd:
ca 40 st
Tillagningstid:
15 minuter + tid för att stelna
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 100 g 90% choklad
- 50 gram kokosfett
- 0.5 dl kokosmjölk
- 1 äggula
- 3 tsk lakritspulver
- 0.5-1 tsk salt (beroende på hur salt du vill ha chokladen)
Gör så här:
Lägg choklad och hälften av kokosmjölken i en kastrull och smält chokladen sakta på låg värme.
När den har smält, tillsätt resten av ingredienserna och rör noggrant.
Häll upp i knäckformar eller liknande, alternativt i en bakplåtsklädd brödform.
Låt svalna innan du ställer in det i kylen för att stelna helt.
Om du hällde smeten i en brödformen, ta ut det och skär till mindre bitar.
Servera gärna direkt ur kylen.
Flera recept
Saffranskulor med kakaosmör
Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...
Nötfria chokladbollar med smak av apelsin
Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...
Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.