Läskande isté

av 20 maj, 2019

Läskande isté

Sommaren närmar sig och då vill man gärna ha nåt läskande att dricka. Gärna utan socker och utan konserveringsmedel och tusen andra ingredienser.

Isté är mycket lätt att göra själv och du kan i princip ta vilket té du vill. Antingen ett vanligt Earl Grey, eller nåt lite mer fruktigt, med eller utan koffein.

 I värmen är det gott med nåt svalkande. Även fast man i varma länder dricker varm dryck i värmen för att kroppen inte ska spendera energi på att värma upp drycken i kroppen.

Detta recept har betydligt mycket mindre socker än många andra recept på isté.

Portioner/antal/mängd:

1.5 liter

Tillagningstid:

45-60 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 msk lösté som du tycker om (eller 3-4 tépåsar)
  • 0.5 liter kokande vatten
  • saft från 1 citron
  • 2-3 msk honung (eller kokossocker)
  • 1 liter kallt vatten eller bubbelvatten
  • isbitar

Gör så här:

Koka upp vatten och brygg téet..
Rör i sötning så det smälter. Låt svalna.

Ha i citronsaft och kallt vatten eller bubbelvatten.

Skär en citron i skivor och ha i istéet tillsammans med is och mynta, du kan också ha i slantar av ingefära, samt lite riven ingefära i drycken. Också gott att ha i lite rabarbersaft eller liknande.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.