Lussekatter

av 6 dec, 2019

Lussekatter

När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom degen blir väldigt kletig, men det är det värt.

Portioner/antal/mängd:

 ca 12 st

Tillagningstid:

ca 60 minuter

Kategori:

Paleo

Snacks

Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 ägg + 1 vispat till pensling
  • 2 äggulor
  • 5 msk agavesirap
  • 0,5 g saffran
  • 50 g ghee
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelsmjöl
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Russin, antingen till dekoration eller ca 1 dl i degen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och äggulor tillsammans med agavesirapen.

Smält gheen och blanda i saffran.

Vispa ner i äggblandningen och häll i kokosgrädden, rör om.

Blanda alla torra ingredienser. (+ ev russin)

Blanda mjölblandningen med äggblandningen och rör om väl.

Låt svälla i 5 min.

Forma till lussekatter, degen är väldigt kletig så fukta händerna mellan varje katt.

Dekorera med russin om du inte redan blandat det i degen.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 min. 

Låt svalna. 

Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.