Mintig kaffedrink

av 20 dec, 2019

Mintig kaffedrink

En underbar, varm drink att mysa med runt jul och nyår, eller egentligen hela vintern! Lite mys framför brasan, ta med sig ut vid pulkaåkningen eller skidturen. Mums!

Variationer:

  • Ta apelsinolja istället
  • Använd lite lakritspulver
  • Skippa kaffet och ta mer choklad så blir det en bra drink för barnen
  • Använd hälften av den kondenserade mjölken så blir det inte lika sött

Portioner/antal/mängd:

 2 portioner

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Jul
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 rutor mörk choklad (70-90%)
  • 1 dl kondenserad kokosmjölk
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2-4 droppar pepparmyntsolja (1-2 droppar per glas)
  • 1 dl STARKT kaffe (som en stark dubbel espresso)

Gör så här:

Gör iordning det starka kaffet.

Smält chokladen och häll i ett högt värmetåligt glas. Ha i ett par droppar pepparmintsolja.

Värm den kondenserade mjölken så den blir rinnig och häll i glaset. Rör om ordentligt.

Värm kokosmjölken i kastrull samtidigt som du vispar fram ett skum. Ta från plattan innan det börjar koka.

Häll mjölken försiktigt över chokladen, häll sedan försiktigt i kaffet.

Toppa med en kvist mynta.

Servera det när det är i olika skikt, men rör om i drinken innan den ska drickas.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.