Morotskaka med kardemumma

av 4 apr, 2020

Morotskaka med kardemumma

En enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den dessutom lite varm så känns nästan en liten smak av marsipan tack vare mandelmjölet.

Portioner/antal/mängd:

1 sockerkaksform 

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

 

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 5 urkärnade dadlar
  • 2 rivna morötter
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smält kokosolja
  • 2 msk kokosmjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°

Smörj en form med kokosolja och ’bröa’ den med mandelmjöl.

Alternativt klä in formen med bakplåtspapper.

Blanda de torra ingredienserna.

Vispa/stavmixa ihop de blöta ingredienserna.

Rör ihop alltsamman och häll ner i formen.

Släta ev till smeten med fuktiga händer.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera som den är eller med t ex lemoncurd, vispad kokosgrädde och färska bär.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.