Morotskaka med kardemumma

av 4 apr, 2020

Morotskaka med kardemumma

En enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den dessutom lite varm så känns nästan en liten smak av marsipan tack vare mandelmjölet.

Portioner/antal/mängd:

1 sockerkaksform 

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

 

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 5 urkärnade dadlar
  • 2 rivna morötter
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smält kokosolja
  • 2 msk kokosmjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°

Smörj en form med kokosolja och ’bröa’ den med mandelmjöl.

Alternativt klä in formen med bakplåtspapper.

Blanda de torra ingredienserna.

Vispa/stavmixa ihop de blöta ingredienserna.

Rör ihop alltsamman och häll ner i formen.

Släta ev till smeten med fuktiga händer.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera som den är eller med t ex lemoncurd, vispad kokosgrädde och färska bär.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.