Omelett med stuvade räkor

av 22 dec, 2018

Omelett med stuvade räkor

Det här kan antingen bli en riktigt god frukost, lunch eller middag, eller så kan man servera den på påsk- eller julbuffén!

I min familj (Tine) hade vi alltid en omelett med räkröra och en omelett med champinjonröra på julbordet och påskbuffén.

Du kan byta räkorna mot vhampinjoner. Uteslut då dillen och kanske tillsätt mer citron och peppar.

Portioner/antal/mängd:

2 portioner vid en måltid
6 portioner på buffé

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Frukost
Huvudrärr
Sidorätt
Jul
Påsk

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Omelett
  • 4 ägg
  • Salt och peppar
  • Stekfett
Räkstuvning
  • 30 gram ghee
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk tapiocamjöl
  • 3-4 dl kokosmjölk (pröva dig fram med lite i taget till önskad konsistens)
  • 1 tsk näringsjäst (kan uteslutas – bidrar med en ostig smak)
  • Salt och vitpeppar
  • 0.5 kryddmått riven muskotnöt
  • 1 tsk finhackad rödlök eller 1 liten schalottenlök
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk citronjuice
  • 150 g räkor

Gör så här:

Räkstuvning

Smält ghee i en kastrull på medelvärme, och rör sen ner tapiocamjöl och kokosmjöl så det blir som en pasta.

Ta kastrullen från plattan, fortsätt vispa och häll ner lite kokosmjölk i taget tills du når önskad konsistens.

Smaka av med citron, salt, vitpeppar, näringsjäst och muskotnöt.

Omelett

Ta en stekpanna, ha i lite stekhett.

Blanda ihop omelettingredienserna och stek på medelvärme.

Blanda i räkor och finhackad lök i bechamelsåsen och klipp i dillen.

Lägg stuvningen på ena halvan av omeletten, vik över de än andra delen av omeletten över stuvningen.

Klipp över lite mer dill på toppen och pressa över lite mer citron.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.