Pepparkakor

av 11 nov, 2018

Pepparkakor

Nu är det dags att släppa ut barnet i dig och baka de där uderbara pepparkakorna! Låt barnen vara med i bakandet och njut av adventsstöket. Kanske lite julmusik i bakgrunden.

Degen är god att äta som den är också. Bara så ni vet.

Goda att äta som de är eller med lite salta pålägg och röror.

Portioner/antal/mängd:

40-60 st beroende på storlek

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Dessert och snacks
Bröd och kex
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dadelsirap
  • 3 msk (45 gram) kokosolja
  • 1 msk kokosmjölk
  • 0.5 tsp bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl tapiokamjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Värm upp lönnsirap och dadelsirap tills det börjar koka, tillsätt kokosolja, kokosmjölk och ställ åt sidan en liten stund.

Blanda sen alla ingredienser till en deg och ställ i kylen i minst 30 min.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt degen vara runt 5 mm tjock. Använd lite deg i taget och låt resten vara i kylen när den inte används. Ju varmare degen blir desto svårare blir den att kavla ut.

Använd olika pepparkaksformar och stansa ut dina kakor. För över till en plåt med bakplåtspapper.

Stek i ugnen i 10 minuter.
Håll koll så de inte bränns vid.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.