Pepparkakor

av 11 nov, 2018

Nu är det dags att släppa ut barnet i dig och baka de där underbara pepparkakorna! Låt även barnen vara med i bakandet och njut av adventsstöket. Kanske lite julmusik i bakgrunden.

Pepparkakorna är goda att äta som de är eller med lite salta pålägg och röror på.
Degen är även den god att äta som den är. Bara så ni vet.

 

Portioner/antal/mängd:

40-60 st beroende på storlek

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dadelsirap
  • 3 msk (45 gram) kokosolja
  • 1 msk kokosmjölk
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl tapiokamjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Värm upp lönnsirap och dadelsirap tills det börjar koka, tillsätt kokosolja, kokosmjölk och ställ åt sidan en liten stund.

Blanda sen alla ingredienser till en deg och ställ i kylen i minst 30 min.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt degen vara runt 5 mm tjock. Använd lite deg i taget och låt resten vara i kylen när den inte används. Ju varmare degen blir desto svårare blir den att kavla ut.

Använd olika pepparkaksformar och stansa ut dina kakor. För över till en plåt med bakplåtspapper.

Stek i ugnen i 10 minuter.
Håll koll så de inte bränns vid.


Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.