Persikodryck med bubbelvatten

av 22 maj, 2019

Persikodryck med bubbelvatten

Egentligen är ine bubbelvatten något vi rekommenderar som ett dagligt intag då det är en kolsyrad dryck och kolsyrade drycker innehåller med koldioxid. Vi får alltså i oss mer koldioxid vilket ger en smre syra/bas-balans i kroppen.

Men man kan ju dricka det vid mer festliga tillfällen, eller ha det som lite lyxigare fika en varm sommardag. Eller blanda ner det i en alkoholfri drink exempelvis.

I det här receptet funkar det väldigt bra med lite bubblor då det blir extra friskt tillsammans med den härliga, men söta, smaken av persika. Vanligt vatten går också bra såklart, men då rekommenderar jag att öka mängden persikojuice.

Man kan ha i lite mynta eller varför inte lite basilika i juicen också, eller bara som lite pynt i glaset.

Du kan göra drycken med eller utan råsaftcentrifug. Båda tillvägagångssätten finner ni i receptet.

Portioner/antal/mängd:

1-1.5 liter

Tillagningstid:

20 minuter med råsaftcentrifug
40 minuter utan råsaftcentrifug

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 10 persikor (gärna nästan övermogna så blir det mer smak)
  • juice från 1 citron
  • 0.5 liter bubbelvatten (eller vanligt vatten om man hellre vill det)

Gör så här:

Med råsaftcentrifug

Om du använder hel persika med skal får du en aningen mer orange-röd juice. Tar du bort skalet blir det gulare.

Ta ur kärnorna ur persikorna och kör i råsaftcentrifugen. Låt juicen stå en stund så skummet ligger på ytan och saften på botten.

Sila av saften och häll i en burk. Tillsätt citronsaft.

Häll det på en glasflaska och tillsätt bubbelvatten.

Servera med lite is.

Du kan också ha i frysta hallon som kyler drycken och blir gott även när de smälter.

Utan råsaftcentrifug

Om du använder hel persika med skal får du en aningen mer orange-röd juice. Tar du bort skalet blir det gulare.

Skär persikorna i bitar och lägg i en kastrull. Låt det värmas upp lite och lägg sen över i en matberedare eller stavmixer och mixa tills det är så slätt du kan få det.

Häll mixen genom en sil för att få ut så mycket av vätskan som möjligt.
Låt svalna.

Ha citronjuice i persikomixen.
Häll på flaska och tillsätt bubbelvatten.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.