Revbensspjäll

av 10 dec, 2018

Revbensspjäll

Det är kanske inte många som äter revbensspjäll på julbordet nuförtiden, men det är ju så gott!

Perfekt att koka revbenen några veckor före jul och frysa in. Sen glasera dem på julafton elelr dagen före.

Portioner/antal/mängd:

1

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål

Etikett:

Paleo
Keto
Vegetariskt

Ingredienser:

Koka revbenen
  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk havssalt
  • 3 lagerblad
Glaze:
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • Svartpeppar
  • 0.5 tsk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm kanel

Gör så här:

Koka revbenen

Lägg revben, lök, vitlök, peppar, lagerblad och morötter i en kastrull.

Fyll upp med vatten så det täcker revbenen.

Koka upp vattnet, dra sen ner värmen och låt det sjuda i ca 1 timme eller tills köttet nästan börjar lossna från benen.

Låt det svalna och gör glazen.

Glaze

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till g.laseringen.

Pensla in revbenen med hälften av glaseringen.
Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i 30-40 min eller tills det fått en fin färg.

Pensla med mer glaze efter ca 15 min.

Du kan spara lite glaze och pensla på innan servering så blir de extra goda.

Flera recept

Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.