Revbensspjäll

av 10 dec, 2018

Revbensspjäll

Det är kanske inte många som äter revbensspjäll på julbordet nuförtiden, men det är ju så gott!

Perfekt att koka revbenen några veckor före jul och frysa in. Sen glasera dem på julafton eller dagen före.

Portioner/antal/mängd:

1 kg

Tillagningstid:

2 timmar

Kategori:

Sidorätt
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Koka revbenen
  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk havssalt
  • 3 lagerblad
Glaze:
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • Svartpeppar
  • 0.5 tsk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm kanel

Gör så här:

Koka revbenen

Lägg revben, lök, vitlök, peppar, lagerblad och morötter i en kastrull.

Fyll upp med vatten så det täcker revbenen.

Koka upp vattnet, dra sen ner värmen och låt det sjuda i ca 1 timme eller tills köttet nästan börjar lossna från benen.

Låt det svalna och gör glazen.

Glaze

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till glaseringen.

Pensla in revbenen med hälften av glaseringen.
Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i 30-40 min eller tills det fått en fin färg.

Pensla med mer glaze efter ca 15 min.

Du kan spara lite glaze och pensla på innan servering så blir de extra goda.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.