Saffransnötter

av 12 nov, 2018

Saffransnötter

Härligt salta och söta nötter med smak av saffran!

Perfekta för adventsfikan eller som lördagssnacks.

De kan bli ganska kladdiga så ett tips är att ställa en sked i skålen som alla kan ta nötterna med.

Hoppas ni ska gilla dem!

Portioner/antal/mängd:

200 g

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 g naturella cashews
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 0.5 gram saffran
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Hetta upp en panna och rosta nötterna lite.

Blanda resten av ingredienserna och slå sen ner i pannan och rör om snabbt med nötterna.

Häll upp nötterna på en plåt och ställ in i ugnen i 10 minuter. Rör i dem var tredje minut cirka så att de inte klibbar så mkt till varandra eller bränner.

Ta ut plåten och låt nötterna svalna.

Bryt isär nötterna och häll upp i en skål.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.