Semlor

av 12 feb, 2021

Semlor

Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap.

Grädden är vispad kokosgrädde med vaniljpulver och ‘mandelmassan’ är mandelmjöl och honung blandat till lagom konsistens.

Det blir åtta små semlor och jag tycker att det är precis lagom stora men det går säkert att göra dem större om man vill.

Portioner/antal/mängd:

 8 st 

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 4 msk honung
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk kardemumma

Gör så här:

Vispa ägg och honung poröst.

Vispa i kokosmjölk.

Blanda alla torra ingredienser först för sig och sedan med äggblandningen.

Låt vila/svälla i ca 10 minuter.

Forma till små bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. (Ha gärna lätt fuktade händer eftersom degen är ganska kladdig).

Grädda i 175° i mitten av ugnen i 20 minuter och låt svalna under handduk.

Montera dem när de är helt avsvalnade genom att skära av toppen till ett lock, bred på mandelmassa och vispad kokosgrädde. På med locket igen och servera en riktigt svensk fika!

(Bullarna går bra att frysa omonterade)

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Enkla paleopraliner

Enkla paleopraliner

Enkla paleopralinerSuperenkla och snabba praliner som går att smaksätta precis som man vill. Jag mixar ingredienserna i hacktillbehöret till stavmixern. De är lättast att forma om degen fått ligga lite kallt innan. I det här receptet har jag använt carobpulver för att...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.