Sötpotatis med rosmarinsdressing
Sötpotatis med rosmarindressing
En god sidorätt att ha till grillat, men även god till den ugnsstekta kycklingen eller varför inte till fisken.

Portioner:
–
Tillagningstid:
45 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 st sötpotatis (skalade och skurna i mindre kuber)
- 2 msk olivolja (varav 1 msk till att rosta sötpotatisen i)
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- 1 krossad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sötpotatisen och skär i små kuber.
Blanda med 1 msk olivolja och häll ut på en plåt med bakplåtspapper på.
In i ugnen i 35 min, eller tills sötpotatisen är mjukare, men inte för mjuk så den blir mos när du tar i den.
Blanda 1 msk olivolja, honung, vitvinsvinäger, rosmarin, vitlök, salt och peppar och blanda väl. Häll sedan över sötpotatisen och blanda väl.
Låt kallna innan du serverar, men den är även god varm.
Flera recept
Semmelpannacotta
Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...
Semlor
SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...
Fatballs
FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.