Stekpannebröd
Stekpannebröd
Det här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker.
Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med en stuvning. Eller varför inte göra en sötare variant med sockerfri sylt och kokosgrädde eller kokosyoghurt.
Ett bröd med oändliga möjligheter perfekt för tex picknick, mellanmål eller middag.

Portioner/antal:
6
Tillagningstid:
ca 30 minuter
Kategori:
Bröd och kex
Etikett:
Paleo
AIP
Låghistamin
Ingredienser:
- 1 dl tapiokastärkelse
- 2,5 msk kokosmjöl
- 2 dl kokosmjölk
- 1/2 – 1 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- kokosolja eller ghee att steka i
Gör så här:
Mixa de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ner kokosmjölken och späd med vatten till önskad konsistens. Mängden vatten avgör hur tjocka eller tunna bröden blir. Vill du ha tjocka mindre bröd så uteslut vatten helt.
Värm liten mängd kokosolja eller ghee i en stekpanna. (Jag använder en kolstålspanna)
Stek 1/2-3/4 dl av smeten åt gången på medelvärme.
Flera recept
Semmelpannacotta
Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...
Semlor
SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...
Fatballs
FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.