Syrliga citronremmar

av 9 apr, 2019

Syrliga citronremmar

Det här godiset är sött, men även syrligt (som namnet säger) och riktigt gott att bryta av annat sött med.

Du kan låta bli det sista steget att rulla remmarna i det syrliga så blir de istället mer söta, men citronen bidrar ändock med en friskhet.

Varför inte servera detta godis vid påsk!

Receptet kräver en sats citronkräm som tar ca 20 minuter att göra.

Portioner:

Tillagningstid:

30 min + minst 12 timmar

Kategori:

Dessert & Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 sats citronkräm
  • 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
  • askorbinsyra
  • kokossocker
  • olivolja

Gör så här:

Lägg ut bakplåtspapper på en plåt. Det ska täcka plåten.

Pensla lite olivolja på pappret.

Lägg gelatinbladen i ett vattenbad (kallt vatten).

Gör citronkrämen enligt receptet via länken. Vispa ner gelatinet och se till att det smälter ordentligt.

Häll ut smeten på plåten och använd en sked eller slickepott för att jämna ut smeten på plåten. Se till att plåten står på en plan yta.

Låt stå i rumstemperatur eller i kylskåpet över natten eller i minst 12 timmar.

Blanda askorbinsyra och kokossocker.

Ha lite olja på en kniv eller en pizzaskärare och skär ca 2 cm breda remmar av citronkrämen.
Doppa remmarna i sockerblandningen och låt det stå en stund till, gärna i kylen innan du rullar ihop dem.

Förvara i kylen i en tättslutande behållare.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.