Vörtbröd

av 8 dec, 2018

Vörtbröd

Ett saftigt och gott bröd som passar som handen i handsken till en god senap och julskinka.

Det här blir inte bara en god dan-före-dopparedan-smörgås, men också en god frukost på julafton och ett härligt bröd att ha med på julbordet. Varför inte doppa det i spadet från skinkan!?

På hemsidan hittar du massor av goda recept till advent och jul, bland annat goda sillrecept som också passar fint att lägga på en skiva vörtbröd.

Håller ca 1 vecka i kylen, eller ca 3 månader i frysen. Skär gärna brödet i skivor och styckfrys så kan du ta fram härligt bröd när det behövs under advent och jul.

Portioner/antal/mängd:

1 limpa

Tillagningstid:

90 minuter

Kategori:

Bröd och kex
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 125 g ghee
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 ägg
  • 2 msk honung
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
Vörtmix
  • 1.5 msk malen pomeranskal
  • 1 msk malda anisfrön
  • 1.5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen fänkål

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop vörtmixen.

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonatet.

Smält ghee och häll i kokosgrädden. Ställ åt sidan.

Vispa ägg tills de blivit lite fluffiga.
Tillsätt ghee med kokosgrädde.

Blanda vitvinsvinäger med bikarbonat. Tillsätt till resten av mixen.
Blanda väl.

Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl tills du har en ganska kladdig deg.

Låt degen vila i 10-15 minuter.

Smöra en brödform (med ghee eller koosolja) och klä den med bakplåtspapper. Häll ner degen i brödformen.

Ställ den i ugnen i 60 minuter.

Låt brödet svalna innan servering.


Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.