Vörtbröd

av 8 dec, 2018

Vörtbröd

Ett saftigt och gott bröd som passar som handen i handsken till en god senap och julskinka.

Det här blir inte bara en god dan-före-dopparedan-smörgås, men också en god frukost på julafton och ett härligt bröd att ha med på julbordet. Varför inte doppa det i spadet från skinkan!?

På hemsidan hittar du massor av goda recept till advent och jul, bland annat goda sillrecept som också passar fint att lägga på en skiva vörtbröd.

Håller ca 1 vecka i kylen, eller ca 3 månader i frysen. Skär gärna brödet i skivor och styckfrys så kan du ta fram härligt bröd när det behövs under advent och jul.

Portioner/antal/mängd:

1 limpa

Tillagningstid:

90 minuter

Kategori:

Bröd och kex
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 125 g ghee
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 ägg
  • 2 msk honung
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
Vörtmix
  • 1.5 msk malen pomeranskal
  • 1 msk malda anisfrön
  • 1.5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen fänkål

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop vörtmixen.

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonatet.

Smält ghee och häll i kokosgrädden. Ställ åt sidan.

Vispa ägg tills de blivit lite fluffiga.
Tillsätt ghee med kokosgrädde.

Blanda vitvinsvinäger med bikarbonat. Tillsätt till resten av mixen.
Blanda väl.

Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl tills du har en ganska kladdig deg.

Låt degen vila i 10-15 minuter.

Smöra en brödform (med ghee eller koosolja) och klä den med bakplåtspapper. Häll ner degen i brödformen.

Ställ den i ugnen i 60 minuter.

Låt brödet svalna innan servering.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.