Korvbröd och hamburgerbröd
Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt korvbröd till sin korv.
Det är extra gott att grilla på brödet lite i den indirekta värmen på grillen innan man ska äta.
Brödet går bra att frysa in, bara ta fram det en stund innan det ska ätas, det tinar ganska snabbt och grillen kan som sagt också användas för att tina det lite till.
Bara att baka lite korvbröd och ge sig ut i naturen!
Detta bröd går också bra att göra hamburgebröd av om man vill det.
Portioner/antal/mängd:
6-8 bröd
Tillagningstid:
45 minuter
Kategori:
Bröd och kex
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 3 dl mandelmjöl
- 1.5 dl tapiokamjöl
- 0.5 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- 3 dl vatten (fingervarmt)
- 1 msk lönnsirap
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2 tsk bikarbonat
- Lite olivolja
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonat.
Blanda lönnsirapen i vattnet.
Mät upp äppelcidervinäger och häll i bikarbonatet. Det ska fräsa en liten stund och sen blandas ut i resten av vätskan.
Häll sen i de torra ingredienserna och blanda noggrant.
Låt degen vila i ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. 200 grader varmluftsugn.
Forma till 6-8 korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Om du vill kan du pensla ett tunt lager olivolja på toppen. Inte för mycket, då blir de väldigt feta.
Sätt in bröden i ugnen i 30-40 minuter, håll lite koll på färgen och pröva med en sticka så de inte är kladdiga inuti.
För över bröden på ett galler och låt svalna helt innan du börjar använda dem.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.