Choklad nicecream
Choklad nicecream
Det är väl ingen som missat nicecream?
Krämigt och syndig glass gjord på frusen banan. Busenkelt!
Här är en variant med choklad. Syndigt god.
Portioner/antal/mängd:
16 glassar/portioner
Tillagningstid:
15 min + stå i frysen i minst 5 timmar
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 3 bananer
- 2 dl kokosmjölk
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
Garnering (kan uteslutas)
- 50 g mörk choklad
- 25 g hackade hasselnötter
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en skål (eller i en matberedare) och mixa ihop ordentligt med en stavmixer.
Häll upp smeten i glassformar eller i en låda och ställ i frysen i minst 5 timmar innan servering. Om du häller det i en låda, rör runt efter ca 30 minuter och så tillbaka in i frysen.
Om du vill ha garnering, smält den mörka chokladen, doppa glassarna i den mörka chokladen och strö över hackade hasselnötter. Servera när den mörka chokladen stelnat, vilket går ganska fort på de kalla glassarna.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.