Rostade pumpakärnor
Har du pumpor hemma och fått en massa kärnor du inte vet vad du ska göra med?
Rosta dem!
Riktigt goda med salt.
Du behöver inte äta det vita höljet, du kan bita i dem så de öppnas och få ut den gröna kärnan.
Portioner/antal/mängd:
Beror på innehållet av din pumpa
Tillagningstid:
20-30 minuter
Etikett:
Ingredienser:
- Pumpakärnor
- Salt
- Olivolja eller kokosolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg kärnorna i en skål och ha på lite olja och salt.
Lägg kärnorna på ett bakplåtspapper på en plåt och sprid isär dem ordentligt.
In i ugnen i 20-30 minuter.
Kolla till dem var 5:e minut så att de inte bränner och rör om lite i kärnorna så de blir jämnt rostade.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.