Blomkålsris med saffran
Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta eller fiskgratäng med lite orientaliska smaker.
Portioner/antal/mängd:
4 portioner
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Sidorätt
Etikett:
Ingredienser:
- 300 g blomkålsris (5 dl)
- 2 msk vatten
- 0.5 g saffran
- Russin (kan uteslutas)
- Ghee
Gör så här:
Lägg saffran i vattnet och lägg i russin om du vill ha det. Jag tog 1 dl russin till 5 dl ris. Låt det ligga i ca 5 minuter.
Smält ghee i en panna, häll i riset och rör runt. Häll i saffran och russin och rör runt och stek i 3-4 min.
Man kan steka i kokosolja också, men i just detta recept funkar ghee bättre tillsammans med saffran.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.