Aioli

av 10 apr, 2019

Aioli

En sås som funkar till det mesta från Paleopizza till att doppa sötpotatis i.

Såsen bygger på receptet på majonnäs som du finner här.

Portioner:

2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mild olivolja
  • 1 ägg
  • Saft från en halv citron
  • Salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Cayennepeppar

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare. Skär vitlöken i lite mindre bitar innan du slänger ner den i behållaren.
Krydda efter behag.

Använd en stavmixer och sätt den i botten på behållaren.
Mixa på tills du ser att majonnäsen har börjat formas. Rör stavmixern sakta uppåt och åt sidorna för att få med all olivolja.

Nu har du en härligt krämig aioli!

Ingredienserna behöver INTE ha samma temperatur.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.