Äppelkaka

av 30 jun, 2019

Äppelkaka

Detta är en riktigt god äppelkaka som är helt fri från spannmål och mejerier.

Den har jag (Tine) haft med till jobbet och bjudit på och ingen anade att den var Paleo. Det är ett gott betyg.

Du kan ändra smaksättningen som du vill.

Portioner/antal/mängd:

10-12 bitar

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 ägg, separerade från äggvita/äggula
  • 3-4 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 180 g kokosolja
  • 4.5 dl mandelmjöl + mandelmjöl att strö formen med
  • 3-4 äpplen (beroende på storlek)
  • Kanel
  • Kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala äpplen och skär dem i klyftor.
Lägg dem i en skål och ha i kanel och kardemumma och rör runt.

Använd kokosolja och fetta in en springform och strö sen lite mandelmjöl i formen.

Smält kokosoljan.

Separera äggvitor och äggulor i två olika skålar.
Vispa äggvitorna stiva. Du ska kunna vända skålen uppochner utan att det rinner ut.

Vispa äggulorna tillsammans med honungen tills det är krämigt. Häll sen i den smälta kokosoljan och vispa mer.

Häll i mandelmjöl och vaniljpulver och vispa ännu mer. Vänd sen ner äggvitan i smeten. Var inte för hårdhänt för då slår du ur luftbubblorna i smeten.

Häll smeten i springformen.

Lägg ner äpplena i smeten i ett fint mönster, eller som du själv önskar.

Ställ in i ugnen i 40-45 minuter.
Efter ungefär 20 minuter kan man få lägga lite folie över kakan ifall att den redan fått mycket färg.
Kakan ska få en fin gyllene färg.

Servera kakan med lite vispad kokosgrädde.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.