Äppelkaka
Äppelkaka
Detta är en riktigt god äppelkaka som är helt fri från spannmål och mejerier.
Den har jag (Tine) haft med till jobbet och bjudit på och ingen anade att den var Paleo. Det är ett gott betyg.
Du kan ändra smaksättningen som du vill.

Portioner/antal/mängd:
10-12 bitar
Tillagningstid:
60 minuter
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 6 ägg, separerade från äggvita/äggula
- 3-4 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 180 g kokosolja
- 4.5 dl mandelmjöl + mandelmjöl att strö formen med
- 3-4 äpplen (beroende på storlek)
- Kanel
- Kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala äpplen och skär dem i klyftor.
Lägg dem i en skål och ha i kanel och kardemumma och rör runt.
Använd kokosolja och fetta in en springform och strö sen lite mandelmjöl i formen.
Smält kokosoljan.
Separera äggvitor och äggulor i två olika skålar.
Vispa äggvitorna stiva. Du ska kunna vända skålen uppochner utan att det rinner ut.
Vispa äggulorna tillsammans med honungen tills det är krämigt. Häll sen i den smälta kokosoljan och vispa mer.
Häll i mandelmjöl och vaniljpulver och vispa ännu mer. Vänd sen ner äggvitan i smeten. Var inte för hårdhänt för då slår du ur luftbubblorna i smeten.
Häll smeten i springformen.
Lägg ner äpplena i smeten i ett fint mönster, eller som du själv önskar.
Ställ in i ugnen i 40-45 minuter.
Efter ungefär 20 minuter kan man få lägga lite folie över kakan ifall att den redan fått mycket färg.
Kakan ska få en fin gyllene färg.
Servera kakan med lite vispad kokosgrädde.
Flera recept
Semmelpannacotta
Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...
Semlor
SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...
Fatballs
FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.