Banan- och citronglass

av 27 jun, 2020

Banan- och citronglass

Det är bara så gott med lite syrliga grejer på sommaren och den här glassen är inget undantag!

Lite som en nicecream, men citronen tar överhanden och ger en syrlighet som gör att kinderna drar ihop sig. Riktigt gott!

banan-och-citron-glass-paleo

Portioner/antal/mängd:

 6 glassar/portioner

Tillagningstid:

20 min + 5-24 timmar

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 små bananer eller 1 stor
  • Rivet skal från 1 citron
  • Saft från 1 citron
  • 2 dl kokosmjölk

Gör så här:

Mät upp kokosmjölk i en hög behållare och läg i bananer i mindre bitar.

Tvätta av citronen ordentligt, torka den och riv sen skalet ner bland kokosmjölk och banan.
Dela citronen på hälften och kläm ur citronsaften bland de andra ingrediesnerna.

Kör med stavmixern så att det blir slätt.

Häll upp i glassformar, en glassmaskin eller i en låda. Om du häller i en låda, ta ut och rör om var 30:e minut i 1.5-2 timmar.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.