Blomkålsris med saffran

av 24 mar, 2020

Blomkålsris med saffran

Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

 10 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 300 g blomkålsris (5 dl)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 g saffran
  • Russin (kan uteslutas)
  • Ghee

Gör så här:

Lägg saffran i vattnet och lägg i russin om du vill ha det. Jag tog 1 dl russin till 5 dl ris. Låt det ligga i ca 5 min.

Smält ghee i en panna, häll i riset och rör runt. Häll i saffran och russin och rör runt och stek i 3-4 min.

Man kan steka i kokosolja oxå, men i just detta recept funkar ghee bättre tillsammans med saffran.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.