Cashew krämost med vitlök

av 31 jan, 2020

Cashew krämost med vitlök

Många som äter enligt paleo saknar osten. Jag (Tine) är en av dem.

Den här krämiga osten ersätter inte riktigt ost, men man får iaf en ostig smak! Det är näringsjästen som ger krämosten den ostiga smaken.

Pröva gärna lite olika smaker på krämosten:

Cashew krämost med Soltorkade Tomater
Till sätt 1.5 dl finhackade soltorkade tomater i matberedaren.

Cashew krämost med oliver
Tillsätt 1 dl oliver utan kärnor i matberedaren.

Cashew krämost med örter
Tillsätt nån näve av olika valfria örter tillsammans med lite mer havssalt i matberedaren.

Portioner/antal/mängd:

 ca 2.5 dl

Tillagningstid:

20 minuter + tid för blötläggning av cashews

Kategori:

Tillbehör
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl råa cashewnötter (blötlagda i minst en timme, helst över natten)
  • 1.25 dl vatten
  • 1 dl näringsjäst
  • 2 msk citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger eller 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Blötlägg de råa cashewnötterna i vatten i minst en timme eller över natten.

Häll av vattnet.

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills du får en slät massa.

Smaka av med salt och peppar.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.