Choklad nicecream

av 28 jul, 2019

Choklad nicecream

Det är väl ingen som missat nicecream?
Krämigt och syndig glass gjord på frusen banan. Busenkelt!

Här är en variant med choklad. Syndigt god.

Portioner/antal/mängd:

16 glassar/portioner

Tillagningstid:

15 min + stå i frysen i minst 5 timmar

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
Garnering (kan uteslutas)

  • 50 g mörk choklad
  • 25 g hackade hasselnötter

 

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en skål (eller i en matberedare) och mixa ihop ordentligt med en stavmixer.

Häll upp smeten i glassformar eller i en låda och ställ i frysen i minst 5 timmar innan servering. Om du häller det i en låda, rör runt efter ca 30 minuter och så tillbaka in i frysen.

Om du vill ha garnering, smält den mörka chokladen, doppa glassarna i den mörka chokladen och strö över hackade hasselnötter. Servera när den mörka chokladen stelnat, vilket går ganska fort på de kalla glassarna.

 

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.