Choklad- och karamellbars

av 20 sep, 2019

Choklad- och karamellbars

Blev lite sugen på godis en helg och resultatet blev dessa goda, men otroligt söta, choklad- och karamellbars.

Det är som en variant på twix, men kexet i botten är inte hårt och kolan inte lika seg.
Väldigt goda dock och det blev ett par bars för oss till lördagsgodis.

Portioner/antal/mängd:

16-28 bitar (beroende på hur stora du gör dem)

Tillagningstid:

ca 2 timmar inkl tid i kyl/frys

Kategori:

Dessert och Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Kexen

  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g kokosmjöl
  • 100 g kokosolja
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt

Dadelkaramell

  • 400 g urkärnade dadlar
  • 2 msk mandel- eller jordnötsmör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt (eller merom du vill ha den lite saltare)

Chokladöverdrag

  • 300 gram 70-90% choklad

Gör så här:

Kexen

Börja med att smälta kokosoljan för det första lagret.
Blanda sen alla ingredienser till en ”deg”.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform (20 x 26 cm) och häll i ”degen”.
Platta ut ordentligt och packa det så att det blir en hårdare massa.

Ställ in i kylen i minst 30 min.

Dadelkaramell

Kärna ur dadlarna.

Lägg sen alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du fått en fin smet.
Ta ur formen ur kylen och smeta ut karamellen över botten.

Ställ in i frysen i minst 1 timme.

Chokladöverdrag

Smält chokladen försiktigt på låg-medium värme.

Ta ut ugnsformen ur frysen.
Skär upp barsen i bitar (jag fick till 28 bitar).

Doppa barsen i chokladen och lägg på bakplåtspapper.

Låt chokladen stelna på barsen innan du serverar dem.

 

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.