Choklad- och karamellbars

av 20 sep, 2019

Choklad- och karamellbars

Blev lite sugen på godis en helg och resultatet blev dessa goda, men otroligt söta, choklad- och karamellbars.

Det är som en variant på twix, men kexet i botten är inte hårt och kolan inte lika seg.
Väldigt goda dock och det blev ett par bars för oss till lördagsgodis.

Portioner/antal/mängd:

16-28 bitar (beroende på hur stora du gör dem)

Tillagningstid:

ca 2 timmar inkl tid i kyl/frys

Kategori:

Dessert och Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Kexen

  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g kokosmjöl
  • 100 g kokosolja
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt

Dadelkaramell

  • 400 g urkärnade dadlar
  • 2 msk mandel- eller jordnötsmör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt (eller merom du vill ha den lite saltare)

Chokladöverdrag

  • 300 gram 70-90% choklad

Gör så här:

Kexen

Börja med att smälta kokosoljan för det första lagret.
Blanda sen alla ingredienser till en ”deg”.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform (20 x 26 cm) och häll i ”degen”.
Platta ut ordentligt och packa det så att det blir en hårdare massa.

Ställ in i kylen i minst 30 min.

Dadelkaramell

Kärna ur dadlarna.

Lägg sen alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du fått en fin smet.
Ta ur formen ur kylen och smeta ut karamellen över botten.

Ställ in i frysen i minst 1 timme.

Chokladöverdrag

Smält chokladen försiktigt på låg-medium värme.

Ta ut ugnsformen ur frysen.
Skär upp barsen i bitar (jag fick till 28 bitar).

Doppa barsen i chokladen och lägg på bakplåtspapper.

Låt chokladen stelna på barsen innan du serverar dem.

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.