Frukostburrito med avokado- och mangosallad

av 11 apr, 2019

Frukostburrito med avokado- och mangosallad

En frukost som är som en riktig smakexplosion och mättande. Bra om du vill kunna stå dig längre till nästa måltid.

Man kan variera innehållet och göra det mer eller mindre matigt.

Rullarna kan även fyllas och tas med ut på picknick.

Portioner:

2

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Frukost

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

 

Omelett

  • 4 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Spisummin
  • 4 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • kokosolja att steka i

Fyllning

  • 1 paket bacon
  • 0.5 rödlök
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 3 kumquats (kan uteslutas)
  • Paprikapulver
  • Kokosolja
  • Salt och peppar

Sallad

  • 1 avokado
  • 0.5 mango
  • 3 körsbärstomater
  • en näve färsk koriander
  • juice från 0.5 lime
  • lite färsk chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Gör så här:

Omelett

Blanda alla ingredienser.
Smält kokosolja och häll smeten i en panna. Det ska bli en ganska tunn omelett.
Gör en omelett åt gången.

Fyllning

Skär allt i mindre bitar och stek tillsammans med lite kokosolja, salt och peppar samt lite paprikapulver.

Lägg fyllningen i omeletten och rulla ihop som en burrito.

Sallad

Skär avokado, mango, och tomat smått och finhacka koriandern.

Blanda limejuice, olivolja, vitvinsvinäger, chili och kryddor och häll över de andra ingredienserna.
Blanda väl.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.