Glögg

av 13 nov, 2018

Glögg

Glögg är en naturlig del av advent och jul.

Man kan såklart göra den alkoholfri om man vill, då använder du en tranbärsjuice eller nåt liknande istället. Helst en utan socker såklart.

Portioner/antal/mängd:

1 liter

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 15 hela nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 500 ml natur-rödvin
  • 2 msk kokossocker eller honung (kan uteslutas)

Gör så här:

Häll vatten och kryddor i en kastrull, låt det koka upp och sen sjuda i ca 15 min.

Häll vattnet genom en sil till en annan kastrull.

Tillsätt vinet och sötning.

Värm upp glöggen men låt den inte stå på spisen för länge för då kokar du bort alkoholen. Koka den längre om du vill koka bort alkoholen.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.