Glögg

av 13 nov, 2018

Glögg

Glögg är en naturlig del av advent och jul.

Man kan såklart göra den alkoholfri om man vill, då använder du en tranbärsjuice eller nåt liknande istället. Helst en utan socker såklart.

Portioner/antal/mängd:

1 liter

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 15 hela nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 500 ml natur-rödvin
  • 2 msk kokossocker eller honung (kan uteslutas)

Gör så här:

Häll vatten och kryddor i en kastrull, låt det koka upp och sen sjuda i ca 15 min.

Häll vattnet genom en sil till en annan kastrull.

Tillsätt vinet och sötning.

Värm upp glöggen men låt den inte stå på spisen för länge för då kokar du bort alkoholen. Koka den längre om du vill koka bort alkoholen.


Flera recept

Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.