Saftglögg

av 5 dec, 2020

Saftglögg

Det är alltid bra att ha ett alternativ till barnen i advents- och juletider. Även vår vita glögg med äppelmust är bra för barn eller de som inte gillar vinsmaken.

Detta blir en fyllig, lite syrlig glögg. Ha i mer sötning om du vill att glöggen ska vara sötare. I receptet står det att man kan ha i 0.5 dl lönnsirap. Vill du ha sötare kan du öka till 1 dl lönnsirap.

Jag (Tine) hade björnbär, blåbär, hallon, och svarta vinbär när jag gjorde glöggen. Du kan ta i princip vilka bär du vill till detta recept.

Hoppas det smakar!

saft-glogg-paleo

Portioner/antal/mängd:

2 liter

Tillagningstid:

30-45 minuter

Kategori:

Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 600 gram bär
  • 2.5 liter vatten
  • 0.5 dl lönnsirap (kan uteslutas, eller tillsätta 1 dl för mer sötma)
  • 3 stjärnanis
  • 6 kardemummakärnor
  • 8 torkade nejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit pomeranskal
  • 1 liten bit torkad ingefära
  • 0.5 dl russin

Gör så här:

Har du färska bär kan du mixa dem direkt med en stavmixer och sen blanda med vattnet och koka upp.

Ta fram frysta bär och lägg i en kastrull.
Tillsätt 0.5 dl vatten och låt koka upp och tina bären.

Ta kastrullen åt sidan och använd en stavmixer för att mixa ihop bären ordentligt.

Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt resten av vattnet, samt glöggkryddorna och lönnsirapen. Koka upp.

Låt sjuda i ca 20-30 minuter. Ju längre det får sjuda desto mer smak blir det av glöggkryddorna.

Sila av glöggen och häll upp i en glasflaska.

Förvara glöggen i kylen.
Håller i ca 1-1.5 vecka. Kan även frysas ner.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.