Gräddig sås med kokosmjölk

av 3 sep, 2019

Gräddig sås med kokosmjölk

Om det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken.

Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men såklart går det inte helt att få det att smaka likadant utan grädden.

Hoppas ni ska gilla såsen i alla fall.

Portioner:

ca 3-4 dl färdig sås

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 liten lök
  • 2 msk ghee
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar (eller efter smak)
  • 6 dl kokosgrädde
  • 0.5 dl coconut aminos
  • salt
  • 1 tsk cassavamjöl
  • 3 tsk vatten
  • Steksky som eventuellt blir när du tillagar kött

Gör så här:

Finhacka löken.

Smält ghee i en kastrull och tillsätt löken och honungen. Låt det steka lite tills löken blir lite genomskinlig.

Tillsätt coconut aminos och svartpeppar och puttra lite.

Tillsätt sen kokosgrädde och låt allt koka upp.
Dra ner plattan och låt det bara småputtra. Håll koll så det inte kokar över eller bränns vid.

Häll i eventuell steksky från kött du tillbereder.

Blanda cassavamjöl med vatten och häll i såsen medan du vispar för att reda såsen lite. Låt småputtra en stund och tjockna.
Om du fortfarande tycker såsen är för rinnig, gör om proceduren med cassavamjölet.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.