Gräddig sås med kokosmjölk

av 3 sep, 2019

Gräddig sås med kokosmjölk

Om det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken.

Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men såklart går det inte helt att få det att smaka likadant utan grädden.

Hoppas ni ska gilla såsen i alla fall.

Portioner:

ca 3-4 dl färdig sås

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 liten lök
  • 2 msk ghee
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar (eller efter smak)
  • 6 dl kokosgrädde
  • 0.5 dl coconut aminos
  • salt
  • 1 tsk cassavamjöl
  • 3 tsk vatten
  • Steksky som eventuellt blir när du tillagar kött

Gör så här:

Finhacka löken.

Smält ghee i en kastrull och tillsätt löken och honungen. Låt det steka lite tills löken blir lite genomskinlig.

Tillsätt coconut aminos och svartpeppar och puttra lite.

Tillsätt sen kokosgrädde och låt allt koka upp.
Dra ner plattan och låt det bara småputtra. Håll koll så det inte kokar över eller bränns vid.

Häll i eventuell steksky från kött du tillbereder.

Blanda cassavamjöl med vatten och häll i såsen medan du vispar för att reda såsen lite. Låt småputtra en stund och tjockna.
Om du fortfarande tycker såsen är för rinnig, gör om proceduren med cassavamjölet.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.