Gräddig sås med kokosmjölk

av 3 sep, 2019

Gräddig sås med kokosmjölk

Om det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken.

Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men såklart går det inte helt att få det att smaka likadant utan grädden.

Hoppas ni ska gilla såsen i alla fall.

Portioner:

ca 3-4 dl färdig sås

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 liten lök
  • 2 msk ghee
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar (eller efter smak)
  • 6 dl kokosgrädde
  • 0.5 dl coconut aminos
  • salt
  • 1 tsk cassavamjöl
  • 3 tsk vatten
  • Steksky som eventuellt blir när du tillagar kött

Gör så här:

Finhacka löken.

Smält ghee i en kastrull och tillsätt löken och honungen. Låt det steka lite tills löken blir lite genomskinlig.

Tillsätt coconut aminos och svartpeppar och puttra lite.

Tillsätt sen kokosgrädde och låt allt koka upp.
Dra ner plattan och låt det bara småputtra. Håll koll så det inte kokar över eller bränns vid.

Häll i eventuell steksky från kött du tillbereder.

Blanda cassavamjöl med vatten och häll i såsen medan du vispar för att reda såsen lite. Låt småputtra en stund och tjockna.
Om du fortfarande tycker såsen är för rinnig, gör om proceduren med cassavamjölet.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.