Grillad Pak Choi

av 6 jul, 2019

Grillad Pak Choi

En enkel sidorätt till det grillade i sommar.

Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad.

Den kan även göras i ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på bakplåtspapper på en plåt alternativt på ett galler med plåt under. Pensla på marinad och in i ugnen i ett par minuter, vänd och in i ugnen ett par minuter till.

Portioner/antal/mängd:

2-4 portioner

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1-2 Pak Choi
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar (uteslut vid AIP och låghistamin)
  • Paprikapulver (uteslut vid AIP och låghistamin)

Gör så här:

Skär botten av din Pak Choi. Ta av bladen och skölj dem. Låt de torka lite på en kökshandduk.

Blanda olivolja, pressad vitlök och kryddor.

Sätt igång grillen.
När kött eller annat är nästan färdigt, lägg på Pak Choi och pensla på marinaden.
Vänd efter nån minut och pensla på mer marinad och grilla i ett par minuter.

Lägg Pak Choi ifrån glöden i ett par minuter till.

Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den gör grillad.

Man kan pensla på mer marinad precis innan man ska äta.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.