Grillad spetskål
Grillad spetskål
En otroligt god sidorätt att ha till grillat, men även till söndagssteken, köttfärssåsen, köttbullarna eller en bit stekt fisk.
Riktigt gott till det mesta helt enkelt!
Och du kan öven göra den i ugn istället för på grillen.
Portioner/antal/mängd:
4 portioner
Tillagningstid:
15 minuter på grillen
20 minuter i ugnen
Kategori:
Sidorätt
Etikett:
Paleo
AIP
Låghistamin
Ingredienser:
- 2 spetskål
- Olivolja
- Salt och peppar (uteslut peppar vid AIP och låghistamin)
Gör så här:
Grill
Ta bort de yttersta bladen av kålen och skär den i kvartar. Låt roten vara kvar, den håller ihop kålen.
Pensla kålen med olivolja och ha på salt och peppar.
Du kan också göra en marinad med olika kryddor, exempelvis färsk vitlök och chili och pensla kålen med.
Grilla kålen i 5-10 minuter på varje sida eller tills den fått lite färg.
Ugnen
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör precis som ovan och ställ sedan in kålen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.