Hallonpannacotta
Hallonpannacotta
Pannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.
Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna hallonpannacotta.
Portioner/antal/mängd:
3 portioner
Tillagningstid:
ca 20 minuter + tid för pannacottan att stelna
Kategori:
Dessert och snacks
Mellanmål
Frukost
Etikett:
Paleo
AIP
Ingredienser:
- 2 dl kokosmjölk (Santa Maria användes till detta recept)
- 100 gram hallon (frysta som kokas)
- 1/2 msk honung
- 1 krm vaniljpulver
- en nypa salt (förhöjer smakerna men kan utelsutas)
- 1/2 dl vatten
- 2 tsk gelatinpulver (Nyttotekets användes i detta recept)
Gör så här:
Koka hallon till en kräm.
Värm på kokosmjölk och blanda i honung, vaniljpulver och salt.
Vispa ner gelatin i vattnet och låt stå en stund.
Blanda hallonkrämen och kokosmjölken. Tillsätt det stelnade gelatinet och rör om ordentligt så det löser upp sig. Tillsätt också lakritspulver här om du vill ha det i.
Häll upp blandningen i tre glas och låt de sedan stelna i kylen under några timmar.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.