Hemmagjord choklad

av 9 apr, 2019

Hemmagjord choklad

Ett härligt grundrecept på en choklad utan tillsatser.

Du kan smaksätta chokladen med bland annat:

  • Apelsin och mandel (apelsinskal och juice samt hackade mandlar)
  • Mint (pepparmint essentiell olja – ett par droppar)
  • Chili (tillsätt chiliflakes och kanske lite cayenne peppar)
  • Lakrits (lakritspulver och havssalt)

Portioner:

Tillagningstid:

15 minuter + några timmar i kylen

Kategori:

Dessert

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 g kakaosmör
  • 3 dl kakao
  • 4-5 msk kokosolja
  • 3 msk honung

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält på låg värme. Se till att allt blandas noggrannt.
Ha i eventuell smaksättning.

Häll chokladen i chokladformar och låt dem stå i kylen tills de stelnat.
Alternativt häll upp i en större form. Låt nästan stelna helt i kylen och skär sen till chokladen i bitar. Ställ in i kylen tills det stelnat helt.

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.