Het gurka- och basilikasallad

av 7 maj, 2019

Het gurka- och basilikasallad

En sallad god till grillat, eller varför ine slänga ner lite kyckling eller ägg eller liknande och förvandla salladen till en matigare sådan.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Sidorätt
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk färsk riven ingefära
  • Juice från en halv lime
  • 0.5 tsk honung
  • 0.5 tsk chili flakes eller färsk hackad chili
  • 1 gurka halverad, skrapa ur fröna och skiva sedan)
  • 1 röd paprika
  • 1 msk finhackad lök
  • 0.5 dl riven färsk basilika

Gör så här:

Blanda vinäger, olja, chili, ingefära, och honung.

Skiva gurka och paprika och lägg i en skål. Tillsätt rödlöken, basilikan och dressingen och blanda väl.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.