Jordgubbssylt med gelatin

av 5 jul, 2020

Jordgubbssylt med gelatin

I vanliga fallbrukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en “sylt”. Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med dem. Speciellt med jordubbar som kan bli lite rinnigt.

Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till receptet. Tänk på att det kan bli lösare med frysta bär.

jordgubbssylt-med-gelatin-paleo

Portioner/antal/mängd:

 3-4 dl färdig sylt

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 gram jordgubbar
  • Saft från en halv citron
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk gelatinpulver

Gör så här:

Lägg jordgubbarna i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt lönnsirap och citronsaft.

Sätt plattan på hög och värm upp. Du kan behöva sänka till medelvärme när det börjar koka ihop sig.

Koka i ca 45 minuter så du får bort lite vätska.

Lägg geltainpulver i ett glas och blanda med ca 2-3 msk kallet vatten. Häll detta i sylten och rör runt ordentligt.

Ta bort från plattan och låt svalna lite innan du häller det på burk.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.