Jordgubbssylt med gelatin

av 5 jul, 2020

I vanliga fall brukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en “sylt”. Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med den. Speciellt med jordgubbar som kan bli lite rinnigt.

Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till receptet. Tänk på att det kan bli lösare med frysta bär.

jordgubbssylt-med-gelatin-paleo

Portioner/antal/mängd:

 3-4 dl färdig sylt

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 500 gram jordgubbar
  • Saft från en halv citron
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk gelatinpulver

Gör så här:

Lägg jordgubbarna i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt lönnsirap och citronsaft.

Sätt plattan på hög och värm upp. Du kan behöva sänka till medelvärme när det börjar koka ihop sig.

Koka i ca 45 minuter så du får bort lite vätska.

Lägg gelatinpulver i ett glas och blanda med ca 2-3 msk kallt vatten. Häll detta i sylten och rör runt ordentligt.

Ta bort från plattan och låt svalna lite innan du häller det på burk.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.