Kolaremmar

av 18 okt, 2019

Kolaremmar

Riktigt goda och enkla fruktremmar som smakar kola!

Kul att göra tillsammans med barnen och gott att snaska på som fredagsmys eller till lite lördagsgott!

Du kan variera med olika bär och frukt.
Om du använder frukt, ta ca 3 frukter för en plåt.
Om du använder bär, ta ca 500 gram bär.

Det kan ta lite längre tid i ugnen med bär än med frukt.

Portioner/antal/mängd:

ca 12 remmar

Tillagningstid:

10 minuter förberedning
ca 2 timmar i ugnen
ca 10 minuter att klippa isär och rulla dem

Kategori:

Frukost
Mellanmål

Etikett:

Paleo
Keto
Vegetariskt

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 3 dadlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 50-55 grader.

Koka upp lite vatten. Lägg dadlarna i dem i några minuter så de mjuknar.

Lägg bananer och dadlar i en hög behållare och använd en stavmixer för att få en fin puré. Eller använd en mixer.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj lite kokosolja på bakplåtspappret. Det gör det lättare att få loss remmarna sen.

Häll purén på bakplåtspappret och bred ut den så att den blir jämn. Försök att inte få det för tunt i kanterna och inte för tjockt i mitten.

In i ugnen i 1 timme. Sen kan du sätta en träslev i ugnsluckan och låta den stå inne i en timme till. Du kan kolla till remmarna var 30:e minut för att se hur de ser ut, så de inte bränns eller blir för torra.

Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna lite.
Ta sen en pizzaskärare eller en sax  och klipp remmar.

Förvara mörkt och svalt.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.