Kolaremmar

av 18 okt, 2019

Kolaremmar

Riktigt goda och enkla fruktremmar som smakar kola!

Kul att göra tillsammans med barnen och gott att snaska på som fredagsmys eller till lite lördagsgott!

Du kan variera med olika bär och frukt.
Om du använder frukt, ta ca 3 frukter för en plåt.
Om du använder bär, ta ca 500 gram bär.

Det kan ta lite längre tid i ugnen med bär än med frukt.

Portioner/antal/mängd:

ca 12 remmar

Tillagningstid:

10 minuter förberedning
ca 2 timmar i ugnen
ca 10 minuter att klippa isär och rulla dem

Kategori:

Frukost
Mellanmål

Etikett:

Paleo
Keto
Vegetariskt

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 3 dadlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 50-55 grader.

Koka upp lite vatten. Lägg dadlarna i dem i några minuter så de mjuknar.

Lägg bananer och dadlar i en hög behållare och använd en stavmixer för att få en fin puré. Eller använd en mixer.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj lite kokosolja på bakplåtspappret. Det gör det lättare att få loss remmarna sen.

Häll purén på bakplåtspappret och bred ut den så att den blir jämn. Försök att inte få det för tunt i kanterna och inte för tjockt i mitten.

In i ugnen i 1 timme. Sen kan du sätta en träslev i ugnsluckan och låta den stå inne i en timme till. Du kan kolla till remmarna var 30:e minut för att se hur de ser ut, så de inte bränns eller blir för torra.

Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna lite.
Ta sen en pizzaskärare eller en sax  och klipp remmar.

Förvara mörkt och svalt.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.