Köttsoppa med sötpotatis och persilja

av 4 jan, 2020

Köttsoppa med sötpotatis och persilja

Detta är en väldigt enkel soppa där du kan slänga ner i princip vilka grönsaker du vill.
Perfekt soppa för de där rotfrukterna som kanske börjat bli lite mjuka och tråkiga.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

45-60 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 gram högrev eller ryggbiff
  • 2 msk ghee eller kokosolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 liter vatten (eller 2.5 dl vatten, 2.5 dl benbuljong)
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 gul lök
  • 1 mediumstor sötpotatis
  • 1 stor morot
  • Persilja

Gör så här:

Börja med att skära köttet i mindre bitar.

Stek på köttet i ghee eller kokosolja så det får lite yta och häll över i en lagom stor kastrull för soppan.

Häll på 0.5 liter vatten (eller 2.5 dl vatten och 2.5 dl benbuljong) och låt allt koka upp.
Skumma av och sänk värmen. Ha i salt, svartpeppar, timjan och lagerblad.
Låt allt småputtra i ca 20 minuter.

Medan de puttrar skär du till alla grönsaker förutom persiljan.

Fyll eventuellt på med vatten om det ser ut att behövas. Koka tills köttet är färdigt (20-30 minuter).

Servera i skålar och toppa med lite hackad, färsk persilja.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.