Krispig brysselkålssallad

av 11 apr, 2019

Krispig brysselkålssallad

Lite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom.

En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och granatäpple.

Portioner:

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram blad från brysselkål
  • 2 medelstora morötter
  • 200 g rädisor
  • 1 granatäpple
  • juice från en halv apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Skiva morot och rädisor runt och lägg i iskallt vatten.

Plocka av bladen från brysselkålen, det är enklast om du skär bort foten på brysselkålen, tar bort några blad, skär mer av roten…osv.

Koka upp vatten med lite salt i. Lägg ner brysselkålsbladen och koka i 1 minut. Spola sen med iskallt vatten och låt de ligga i iskallt vatten en stund.

Ta ur kärnorna ut granatäpplet.

Blanda ihop olja, ättika, apelsinjuice, ingefära, salt och peppar.

Häll av alla grönsaker genom ett durkslag och häll upp i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över vinaigrette och blanda väl.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.