Krispig brysselkålssallad

av 11 apr, 2019

Krispig brysselkålssallad

Lite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom.

En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och granatäpple.

Portioner:

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram blad från brysselkål
  • 2 medelstora morötter
  • 200 g rädisor
  • 1 granatäpple
  • juice från en halv apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Skiva morot och rädisor runt och lägg i iskallt vatten.

Plocka av bladen från brysselkålen, det är enklast om du skär bort foten på brysselkålen, tar bort några blad, skär mer av roten…osv.

Koka upp vatten med lite salt i. Lägg ner brysselkålsbladen och koka i 1 minut. Spola sen med iskallt vatten och låt de ligga i iskallt vatten en stund.

Ta ur kärnorna ut granatäpplet.

Blanda ihop olja, ättika, apelsinjuice, ingefära, salt och peppar.

Häll av alla grönsaker genom ett durkslag och häll upp i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över vinaigrette och blanda väl.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.