Krispig brysselkålssallad

av 11 apr, 2019

Krispig brysselkålssallad

Lite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom.

En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och granatäpple.

Portioner:

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram blad från brysselkål
  • 2 medelstora morötter
  • 200 g rädisor
  • 1 granatäpple
  • juice från en halv apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Skiva morot och rädisor runt och lägg i iskallt vatten.

Plocka av bladen från brysselkålen, det är enklast om du skär bort foten på brysselkålen, tar bort några blad, skär mer av roten…osv.

Koka upp vatten med lite salt i. Lägg ner brysselkålsbladen och koka i 1 minut. Spola sen med iskallt vatten och låt de ligga i iskallt vatten en stund.

Ta ur kärnorna ut granatäpplet.

Blanda ihop olja, ättika, apelsinjuice, ingefära, salt och peppar.

Häll av alla grönsaker genom ett durkslag och häll upp i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över vinaigrette och blanda väl.

Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.