Marsipan

av 13 apr, 2019

Marsipan

Ibland  är man sugen på något sött eller vill förgylla ett bakverk, då kan den här marsipanen passa bra. Det är absolut ingenting som man ska äta i mängder men som dekor på en paleotårta eller doppa den i choklad så blir det en pralin. Njut med måtta!

Portioner:

ca 330 g

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4,5 dl blancherat mandelmjöl
  • 1,5 dl honung
  • 0,5 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser i en kastrull

Värm på medelvärme och rör hela tiden i ca 20 minuter

Flytta över marsipanen i en glasskål och vänd/rör smeten med en slickepott tills den har svalnat och stelnat, det tar ca 25-30 minuter

Tips! Om du dubblar mängden så kan steg tre utföras i en matberedare (med degspatel) på låg effekt

Förvara i kylskåp.

Ät som den är eller använd i godis eller bakverk.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.