Mjuka pumpakakor

av 9 okt, 2019

Mjuka pumpakakor

I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Här har ni ett till!

Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man lämna dem i ugnen i några minuter till. 

Portioner/antal/mängd:

12-16 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk havssalt
  • 1 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen ingefära
  • En nypa riven muskotnöt
  • 0.8 dl pumpapuré
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 30 g 70-90% mörk choklad (ska smältas när kakorna svalnat)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Använd en stavmixer eller en visp och blanda ihop pumpapuré och honung.

Blanda samman alla ingredienser till en ”deg”.

Ta en matsked deg och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta en gaffel och blöt med vatten. Pressa ner gaffeln på kakorna så att de plattas ut aningen.

Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter (eller några till minuter om du vill att de ska vara hårdare).

Låt kakorna svalna på plåten lite innan du lägger dem på ett galler för att svalna helt.

Tips!

Ställ en plåt i nederdelen av ugnen för att hindra kakorna från att bränna på undersidan.

Smält den mörka chokladen och ringla över kakorna.

Låt chokladen stelna innan du serverar kakorna.


Flera recept

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkrämMmm...riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm! Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Du kan också göra glass och äta...

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcookerPulled pork är så användbart till mycket. Antingen bara äta som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller gör en enkel sallad till och kanske nån sås. Eller varför inte servera i ett stekpannebröd tillsammans med en salsa och sås....

Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

HallonpannacottaPannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.