Ny lag till frysta kräftor

av 1 aug, 2019

Ny lag till frysta kräftor

Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn.

Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.

Portioner/antal/mängd:

lag för 1 kg kräftor

Tillagningstid:

20 minuter tillagningstid
2 timmar att svalna
minst 12 timmar för kräftorna att stå i lagen

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl äppelmust eller äppelcider
  • rejält med krondill

Gör så här:

Skala löken och skär den i klyftor.

Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienserna.

Ställ på spisen och koka upp.
Låt koka i ca 5 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna i ett par timmar. Sila sen lagen.

Häll eventuellt av  den gamla lagen från de tinade kräftorna (om de ligger i en lag) och häll på den nya lagen. Låt kräftorna ligga i den nya lagen i minst 12 timmar, helst 24 timmar innan servering.

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.