Ny lag till frysta kräftor

av 1 aug, 2019

Ny lag till frysta kräftor

Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn.

Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.

Portioner/antal/mängd:

lag för 1 kg kräftor

Tillagningstid:

20 minuter tillagningstid
2 timmar att svalna
minst 12 timmar för kräftorna att stå i lagen

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl äppelmust eller äppelcider
  • rejält med krondill

Gör så här:

Skala löken och skär den i klyftor.

Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienserna.

Ställ på spisen och koka upp.
Låt koka i ca 5 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna i ett par timmar. Sila sen lagen.

Häll eventuellt av  den gamla lagen från de tinade kräftorna (om de ligger i en lag) och häll på den nya lagen. Låt kräftorna ligga i den nya lagen i minst 12 timmar, helst 24 timmar innan servering.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.