Ny lag till frysta kräftor

av 1 aug, 2019

Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn.

Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.

Portioner/antal/mängd:

lag för 1 kg kräftor

Tillagningstid:

20 minuter tillagningstid.
2 timmar för att svalna och minst 12 timmar för kräftorna att stå i lagen.

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl äppelmust eller äppelcider
  • rejält med krondill

Gör så här:

Skala löken och skär den i klyftor.

Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienserna.

Ställ på spisen och koka upp.
Låt koka i ca 5 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna i ett par timmar. Sila sen lagen.

Häll eventuellt av  den gamla lagen från de tinade kräftorna (om de ligger i en lag) och häll på den nya lagen. Låt kräftorna ligga i den nya lagen i minst 12 timmar, helst 24 timmar innan servering.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.