Paleo twix bars

av 5 sep, 2019

Paleo twix bars

Dessa twix bars såldes på Paleofestivalen 2019 och blev väldigt populära. Nu finner ni alltså även receptet på dem här!

Det är som en twix bar med kex i botten, kola och choklad, men botten är inte hård som i en twix.

*I receptet nedan har lönnsirap reducerats mot hur mycket det var under Paleofestivalen. Inom parantes ser ni de mängder lönnsirap som användes i originalreceptet.

Portioner/antal/mängd:

16 bars

Tillagningstid:

45 minuter + 2-3 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

 

Botten

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 1 tsk rå vaniljpulver
  • 80 ml kokosolja
  • 0.5 dl lönnsirap (*80 ml)

Karamell

  • 1.5 dl mandelsmör
  • 0.5 dl smält kokosolja
  • 2 msk lönnsirap (*80 ml)
  • 1 krm Himalayasalt
  • 1 tsk rå vaniljpulver

Chokladöverdrag

  • 0.5 dl smält kokosolja
  • 0.5 dl rå kakaopulver
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 krm salt

Gör så här:

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser i en bunke.

Ta fram en ugnssäker form, ha lite olivolja i formen och gnugga runt, lägg sen i ett bakplåtspapper (som då fastnar lättare med oljan).

Häll i smeten och tryck ut den ordentligt i formen.

In i ugnen i 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få lite färg.

Ta ut den och låt svalna.

Karamell

Blanda alla ingredienser till karamellen ordentligt. Kan vara lättare om ingredienserna värms upp aningen.

Häll karamellen över kexen och ställ in i kylen i 1-2 timmar.

Chokladöverdrag

Smält alla ingredienser för chokladen.

Häll över den kallnade karamellen och kexet.

In i kylen i ca en timme tills chokladen har stelnat.

När allt stelnat, skär allt i små bars, cirka 16 stycken.

Förvara twixen i kylen.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.