Pepparkaksbollar

av 8 dec, 2019

Pepparkaksbollar

Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken!
Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än pepparkakor.

Portioner/antal/mängd:

Ca 10 stycken

Tillagningstid:

Ca 15 minuter + nedkylning

Kategori:

Dessert och snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl dadlar
  • 1/2 dl pumpakärnor (receptet är skapat med blötlagda och rostade pumpakärnor)
  • 1 dl riven kokos
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 krm havssalt

Gör så här:

Mixa ihop dadlar till en smet i en matberedare.

Tillsätt pumpakärnor och riven kokos och mixa ihop allt.

Tillsätt kokosolja, pepparkakskrydda och salt och mixa tills allt är väl blandat.

Forma bollar i önskad storlek av smeten och rulla dem sen i riven kokos.
Om smeten är svår att forma till bollar så kan det bero på att kokosoljan är för varm. Ställ smeten i kylen en stund så att kokosoljan stelnar något och gör sen ett nytt försök.

Förvara i kyl eller frys, och kyl helst ner pepparkaksbollarna innan förtäring. Ta fram dem en stund innan servering så de hinner mjukna lite.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.