Pesto med morotsblast

av 10 jul, 2020

Pesto med morotsblast

Att göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller tagits hand om. Det blir verkligen en supergod pesto med morotsblast och pumpakärnorna, som ju inte är det som vanligtvis används till pesto, bidrar också med en underbar smak. I receptet användes blötlagda och ugnstorkade pumpakärnor som i mitt tycke ger en godare smak men det går också bra utan blötläggning och torkning.

Ett tips är att också testa att göra pesto med olika gröna blad som du gillar i trädgården eller i naturen. Jag har en annan favoritmix av gröna blad till pesto och det är basilika, ruccola och persilja som ger en riktigt härlig smak. Men när morotsblasten finns i trädgården kör jag mest på det.

mejerifri-pesto-med-morotsblast-paleo

Portioner/antal/mängd:

 ca 1,5 dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl morotsblast (ej den tjockare delen av blasten)
  • 1/2 dl basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta (eller mer för starkare vitlökssmak)
  • ca 1 tsk havssalt
  • några droppar nypressad citron

Gör så här:

Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer och smaka av med salt, citron och vitlök.  

Låt gärna stå en stund innan servering så att smakerna sätter sig. 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.