Pizzasallad
Pizzasallad
Den smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker.
Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.
Portioner/antal/mängd:
0.5 vitkålshuvud
Tillagningstid:
15 minuter – låt stå i 30-60 minuter innan servering
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 0.5 vitkålshuvud, rivet
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 tsk ättika
- 1 msk honung
- 2 msk torkad oregano
- Salt och peppar
Gör så här:
Riv vitkålen och lägg i en skål.
Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.
Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.
Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.