Pizzasallad

av 3 jul, 2019

Pizzasallad

Den smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker.

Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.

Portioner/antal/mängd:

0.5 vitkålshuvud

Tillagningstid:

15 minuter – låt stå i 30-60 minuter innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 vitkålshuvud, rivet
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Riv vitkålen och lägg i en skål.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.

 

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.