Pizzasallad

av 3 jul, 2019

Pizzasallad

Den smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker.

Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.

Portioner/antal/mängd:

0.5 vitkålshuvud

Tillagningstid:

15 minuter – låt stå i 30-60 minuter innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 vitkålshuvud, rivet
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Riv vitkålen och lägg i en skål.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.

 

Flera recept

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.