Pizzasallad

av 3 jul, 2019

Pizzasallad

Den smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker.

Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.

Portioner/antal/mängd:

0.5 vitkålshuvud

Tillagningstid:

15 minuter – låt stå i 30-60 minuter innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 vitkålshuvud, rivet
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Riv vitkålen och lägg i en skål.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.

 

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.