Pizzasallad

av 3 jul, 2019

Pizzasallad

Den smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker.

Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.

Portioner/antal/mängd:

0.5 vitkålshuvud

Tillagningstid:

15 minuter – låt stå i 30-60 minuter innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 vitkålshuvud, rivet
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Riv vitkålen och lägg i en skål.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.

 

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.