Pumpa cheesecake

av 17 okt, 2019

Hösten är en härlig årstid med så mycket fina färger och så dessa goda pumpor!

Här är ett pumparecept som även passar fint till thanksgiving, advent och jul då pumpakryddorna påminner väldigt mycket om pepparkakor. Om ni vill kan ni utesluta pumpapurén, och ha i pepparkakskryddor.

Ha lite fina pumpakärnor och torkade tranbär på toppen för dekorering.

Använd en mindre springform om du vill ha tjockare bitar av din cheesecake. Formen på bilden är 25 cm i diameter.

Portioner/antal/mängd:

10-12

Tillagningstid:

– 20 minuter
– 10 timmars blötläggning av cashews
– minst 2 timmar i frysen innan servering

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Botten
  • 4 dl mandelmjöl
  • 80 gram ghee
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Cheesecake del 1
  • 400 gram blötlagda cashews (blötlägg över natten, eller 20 min i kokande vatten)
  • 3 msk citronsaft
  • 3 msk kokosmjölk
  • 5 msk lönnsirap
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt
Cheesecake del 2

  • 2.5 dl pumpapuré
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här:

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält ghee och ha i mandelmjölen och vaniljpulvret. Blanda ordentligt.

Platta ut blandningen i en springform.

In i ugnen i 5-8 minuter. Håll koll så den bara blir gyllene i färg och inte bränns vid.

Låt botten svalna.

Cheesecake del 1

Häll av dina blötlagda cashews och lägg dem i en matberedare tillsammans med ingredienser från del 1.

Kör i matberedaren tills det blir slätt.

Cheesecake del 2

Du kan ta ur 1/3 av blandningen från mixern om du vill för att få två lager på din cheesecake. Annars låter du allt vara kvar i mixern och lägger till ingredienserna i del 2.

 Häll röran över botten i springformen. Om du vill ha den i lager, häll först över röran med pumpa i formen, frys i ca 30 minuter och häll sedan över den vanliga röran över.

Annars häller du i allt på en gång och frys sen in i minst 2 timmar innan du serverar den.

Om du vill ha den lite mjukare, ta ut den ur frysen i minst 30 minuter och ställ in i kylen innan serveringen.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.