Pumpa cheesecake

av 17 okt, 2019

Pumpa cheesecake

Härlig årstid nu med så mycket fina färger och så dessa goda pumpor!

Här har ni ännu ett pumparecept som även passar fint till thanksgiving, advent och jul då pumpakryddorna påminner väldigt mycket om pepparkakor. Om ni vill kan ni utesluta pumpapurén, och ha i pepparkakskryddor.

Ha lite fina pumpakärnor och torkade tranbär på toppen för dekorerin

Använd en mindre springform om du vill ha tjockare bitar av din cheesecake. Formen på bilden är 25 cm i diameter.

Portioner/antal/mängd:

10-12

Tillagningstid:

– 20 minuter
– 10 timmars blötläggning av cashews
– minst 2 timmar i frysen innan servering

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Botten
  • 4 dl mandelmjöl
  • 80 gram ghee
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Cheesecake del 1
  • 400 gram blötlagda cashews (blötlägg över natten, eller 20 min i kokande vatten)
  • 3 msk citronsaft
  • 3 msk kokosmjölk
  • 5 msk lönnsirap
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt
Cheesecake del 2

  • 2.5 dl pumpapuré
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här:

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält ghee och ha i mandelmjölen och vaniljpulvret. Blanda ordentligt.

Platta ut blandningen i en springform.

In i ugnen i 5-8 minuter. Håll koll så den bara blir gyllene i färg och inte bränns vid.

Låt botten svalna.

Cheesecake del 1

Häll av dina blötlagda cashews och lägg dem i en matberedare tillsammans med ingredienser från del 1.

Kör i matberedaren tills det blir slätt.

Cheesecake del 2

Du kan ta ur 1/3 av blandningen från mixern om du vill för att få två lager på din cheesecake. Annars låter du allt vara kvar i mixern och lägger till ingredienserna i del 2.

 Häll röran över botten i springformen. Om du vill ha den i lager, häll först över rröan med pumpa i formen, frys i ca 30 minuter och häll sedan över den vanliga röran över.

Annars häller du i allt på en gång och frys sen in i minst 2 timmar innan du serverar den.

Om du vill ha den lite mjukare, ta ut den ur frysen i minst 30 minuter och ställ in i kylen innan serveringen.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.