Pumpa- och pak choisallad med sesamvinaigrette

av 8 okt, 2019

Pumpa- och pak choisallad med sesamvinegrette

Den här salladen har lite japanska smaker och passar fint till exempelvis lite biffstrimlor i en god chili och ingefärsmarinad eller till laxfärsbiffar och spara lite av marinaden till salladen att doppa fiskburgarna i.

Du kan byta ut pumpa mot sötpotatis om du vill.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Tillbehör
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk coconut aminos
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm cayennepeppar
  • En nypa salt
  • En nypa svartpeppar
  • 2 pack choi
  • 400 gram pumpa (på bilden används butternut squash)
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Mät upp olivolja, sesamolja, coconut aminos, lönnsirap, ingefära, vitlök, cayennepeppar, salt och peppar i en kastrull.

Låt det börja koka och dra sen ner värmen och låt småputtra i 5 minuter. Ställ åt sidan.

Skala pumpan och skär i tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen i 5-10 minuter beroende på hur tjocka dina skivor är.

Skär dina pak choi i fjärdedelar. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner pak choi och låt koka i 5 minuter. Under tiden det kokar, häll upp iskallt vatten i en stor skål eller kastrull.

När pak choi kokat i ca 5 minuter, lägg över dem i det iskalla vattnet.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.